Wijn bij chocolade desserts
10 producten
10 producten
Wat is de beste wijn bij frisse desserts zoals fruitige sorbets, citroentaart, tarte tatin, crêpes suzette of bijvoorbeeld desserts met limoncello? Wij geven je een aantal tips, zodat jij de volgende keer de beste wijn bij jouw gerecht kan serveren.
Port, Primitivo & Zinfandel: Voor desserts met pure chocolade zijn robuuste rode wijnen zoals Port en Zinfandel uitstekend geschikt. Deze wijnen, met hun rijke fruittonen en volle body, staan prachtig tegenover de intensiteit van pure chocolade. Een heerlijke Port (zowel Tawny als Ruby) bijvoorbeeld, met zijn rijke, zoete karakter en tonen van zwarte bessen kan echt enorm lekker zijn bij een decadente pure chocolademousse. Een Sherry of soortgelijke wijn zoals deze zoete versterkte wijn van De Muller die op dezelfde manier als Sherry is gemaakt kan ook heerlijk zijn.
Zoete Riesling & Moscat/Moscato: Voor chocoladedesserts gecombineerd met fruit, zoals chocoladefondue met fruit, zijn zoete witte wijnen zoals een zoete Riesling en Moscato d’Asti of Muscat een heerlijke keuze. Hun zoetheid en frisse zuurgraad passen bij zowel de chocolade als het fruit.
Brachetto d’Acqui is een licht bruisende en zoetige rode wijn uit Piemonte. Het is fruitig en zoet met een vleugje frisheid. Deze wijn past uitstekend bij fruitige desserts met rood fruit, zoals frambozen, aardbei, bessen etc. Deze wijn doet het ook heel erg goed bij chocolade en hij is echt op z’n best wanneer er zowel chocolade én rood fruit in het spel is.