Wijn bij gekruide vegetarische recepten
23 producten
23 producten
Wat is de beste wijn bij gekruide en pittige vegetarische gerechten, zoals salades, lichte pasta's en zomerse groentegerechten, zoals curry’s, kruidige gegrilde groenten, stevige tapas of een ander pittig/gekruid gerecht? Wij geven je een aantal tips, zodat jij de volgende keer de beste wijn bij jouw gerecht kan serveren.
Aromatische Witte Wijnen bij Pittige Vegetarische GerechtenGewürztraminer & Riesling: Deze aromatische witte wijnen zijn uitstekend geschikt voor pittige vegetarische gerechten. Hun natuurlijke zoetheid en kruidige tonen kunnen de pittigheid van een gerecht in balans brengen. Een bloemige Gewürztraminer bijvoorbeeld, met smaken van lychee en rozen kan prachtig samengaan met een pittige vegetarische curry.
Zinfandel & Grenache: Deze fruitige en medium-bodied tot volle rode wijnen, met hun zachte tannines en rijpe aroma’s van zwart fruit, zijn een goede match voor stevige kruidige vegetarische gerechten. Een rijpe Grenache met tonen van aardbeien en een lichte kruidigheid kan bijvoorbeeld heerlijk zijn bij stevige tapas of stevig gekruide groenten.
Chardonnay & Viognier: Voor romige, gekruide vegetarische gerechten, zoals een Indiase romige curry of paneer in een rijke saus, zijn volle (houtgerijpte) witte wijnen zoals Chardonnay en Viognier geschikt. Hun volle textuur en complexiteit staan mooi tegenover de rijkheid van het gerecht.
Rosé doet het altijd goed bij veel gerechten. Deze wijnen zijn breed inzetbaar; ze zijn vaak fris en fruitig, maar hebben meer body dan witte wijn. Hierdoor passen ze heerlijk bij couscous of gegrilde groenten en tapas. Dit zijn echte allemansvrienden.