Wijn bij stoofvlees

12 producten

    Welke wijn is het beste bij stoofvlees? Wij hebben voor jou een mooie selectie gemaakt met heerlijke wijnen die je kan drinken bij stoofvlees. Over het algemeen zijn stoofpotten vol van smaak, vaak gemaakt met bier of rode wijn en aromatische kruiden. Stevige en volle rode wijnen, zoals Primitivo, Cabernet Sauvignon, of zelfs een Amarone passen daarom altijd zeer goed bij deze gerechten. Bij een Boeuf Bourguignon kun je natuurlijk kiezen voor een klassieke Pinot Noir uit de Bourgogne. Maar ook hierbij geldt, volle wijnen mogen ook! Graag persoonlijk advies? Neem contact op met onze sommeliers en wij helpen jou met de perfecte wijn voor jouw gerecht.
    12 producten
    Onlangs bekeken

    Welke wijn drink je bij stoofvlees?

    Wat is de beste wijn bij een heerlijk warm stoofpotje? Wij geven je een aantal tips, zodat jij de volgende keer de beste wijn bij jouw stoofvlees kan serveren.

    Rode Wijnen bij Boeuf Bourguignon of Hachee

    Boeuf Bourguignon is een van oorsprong Bourgondisch gerecht en daarom kan je er prima Pinot Noir bij drinken, uit de Bourgogne natuurlijk. Maar bij deze rijke stoofpotten kun je ook gewoon kiezen voor stevige en volle rode wijnen zoals een Cabernet Sauvignon of Syrah. De robuuste structuur en rijke smaken van donker fruit en specerijen passen goed bij de krachtige smaak van stoofvlees. Kies dus vooral een wijn die je zelf graag drinkt en kook dan het liefst ook met dezelfde wijn. Bij Hachee geldt hetzelfde; kies een wijn die je lekker vindt. Over het algemeen doen volle rode wijnen het hier goed, zoals een Primitivo of Zinfandel. Maar een Amarone is ook zeker niet mis.

    Middelzware Rode Wijnen bij Lam- en Varkensstoofpotjes

    Voor stoofpotjes van lam of varken zijn middelzware rode wijnen zoals Merlot of een Chianti lekkere keuzes. Een Pinot Noir met aardse nuances uit de Bourgogne past hier ook goed bij. Deze wijnen bieden een fijne balans tussen fruitigheid en complexiteit, zonder de smaak van het vlees te overheersen.

    Middelzware Rode Wijn bij een Kalfsstoofpot

    Maak je een stoofpot met kalfsvlees? Kies dan niet voor een te zware wijn. Lichtere tot middelzware wijnen doen het hier juist goed bij, omdat het vlees lichter en zachter van smaak is. Kies dus bijvoorbeeld voor een Italiaanse Barbera d’Alba, of een Montepulciano d’Abruzzo. Ook een Sangiovese of Pinot Noir passen hier goed bij.

    Maak je kalfsvlees op basis van roomsaus, zoals Blanquette de Veau? Kies dan voor een houtgerijpte volle witte wijn.

    Lees meer