Wijn bij koude vleesgerechten

11 producten

    Welke wijn drink je bij carpaccio, steak tartaar of een plankje met charcuterie? Over het algemeen is een lichte tot middelzware rode wijn zonder veel tannines de beste keuze bij rauwe vleesgerechten zoals carpaccio en steak tartaar. Denk dan vooral aan wijnen als Pinot Noir of Gamay. Liever iets voller? Kijk dan naar een Italiaanse Barbera. Voor een charcuterie plankje kan je best naar wat stevigere wijnen kijken, zoals Tempranillo of Sangiovese. Wit mag natuurlijk ook. Denk aan een Chablis, of een mooie houtgerijpte Chardonnay. Graag persoonlijk advies? Neem dan contact op, onze sommeliers staan altijd voor je klaar!
    11 producten
    Onlangs bekeken

    Welke wijn drink je bij steak tartaar, charcuterie of carpaccio?

    Wat is nou de beste wijn bij een koud vleesgerecht, zoals steak tartaar of carpaccio? Of welke wijn drink je bij charcuterie? Wij hebben voor jou onze tips voor de juiste bijpassende wijnen op een rijtje gezet. Ook hebben wij een mooie selectie bijpassende wijnen voor jou geselecteerd om uit te kiezen.

    Lichte Rode Wijnen bij Carpaccio

    Pinot Noir & Gamay: Deze lichte, fruitige rode wijnen zijn uitstekend geschikt voor carpaccio. Hun zachte tannines en subtiele fruittonen complementeren de fijne smaak van het dun gesneden vlees. Je wilt over het algemeen niet voor een wijn kiezen die veel tannines heeft. Een Italiaanse Barbera zou ook een mooie optie kunnen zijn.

    Medium-body Rode Wijnen bij Charcuterie

    Tempranillo & Sangiovese: Voor een mooi charcuterie plankje zijn medium-bodied rode wijnen een goede keuze. Deze wijnen hebben voldoende body en complexiteit om goed te passen bij een breed assortiment aan vleeswaren en eventueel kazen. Een Spaanse Tempranillo bijvoorbeeld is heerlijk. Maar een goede Chianti kan ook heel lekker hierbij zijn. Bij deze gerechten kun je best wel breed kiezen, maar een vollere en meer tannineuze wijn zal hierbij beter op zijn plek zijn. Dus een Pinot Noir of Gamay kan snel te licht zijn, afhankelijk van de charcuterie keuze.

    Lichte tot Medium-body Rode Wijnen en Vollere Witte Wijnen bij Steak Tartaar

    Bij steak tartaar kan je kijken naar lichte tot mediumzware wijnen, zoals Pinot Noir of Gamay, maar ook een Sangiovese of Barbera zou lekker kunnen zijn. Vuistregel is dat je een wijn kiest die niet te veel tannines heeft, omdat dit niet heel goed past bij de delicate smaken van rauw vlees. Een Italiaanse wijn van de Montepulciano-druif zou ook lekker kunnen zijn.

    Heb je liever een witte wijn bij je steak tartaar? Kijk dan naar de iets vollere witte wijnen, zoals een houtgerijpte Chardonnay uit de Bourgogne. Een Chablis zou ook lekker kunnen zijn, als je op zoek bent naar een frissere wijn.

    Droge Rosé Wijnen bij Koude Vleesgerechten

    Provence rosé & Spaanse rosado: Droge rosé wijnen kunnen eveneens goed gecombineerd worden met veel koude vleesgerechten, zoals charcuterie en carpaccio.

    Lees meer