Wijn bij koude vleesgerechten
12 producten
12 producten
Wat is nou de beste wijn bij een koud vleesgerecht, zoals steak tartaar of carpaccio? Of welke wijn drink je bij charcuterie? Wij hebben voor jou onze tips voor de juiste bijpassende wijnen op een rijtje gezet. Ook hebben wij een mooie selectie bijpassende wijnen voor jou geselecteerd om uit te kiezen.
Pinot Noir & Gamay: Deze lichte, fruitige rode wijnen zijn uitstekend geschikt voor carpaccio. Hun zachte tannines en subtiele fruittonen complementeren de fijne smaak van het dun gesneden vlees. Je wilt over het algemeen niet voor een wijn kiezen die veel tannines heeft. Een Italiaanse Barbera zou ook een mooie optie kunnen zijn.
Tempranillo & Sangiovese: Voor een mooi charcuterie plankje zijn medium-bodied rode wijnen een goede keuze. Deze wijnen hebben voldoende body en complexiteit om goed te passen bij een breed assortiment aan vleeswaren en eventueel kazen. Een Spaanse Tempranillo bijvoorbeeld is heerlijk. Maar een goede Chianti kan ook heel lekker hierbij zijn. Bij deze gerechten kun je best wel breed kiezen, maar een vollere en meer tannineuze wijn zal hierbij beter op zijn plek zijn. Dus een Pinot Noir of Gamay kan snel te licht zijn, afhankelijk van de charcuterie keuze.
Bij steak tartaar kan je kijken naar lichte tot mediumzware wijnen, zoals Pinot Noir of Gamay, maar ook een Sangiovese of Barbera zou lekker kunnen zijn. Vuistregel is dat je een wijn kiest die niet te veel tannines heeft, omdat dit niet heel goed past bij de delicate smaken van rauw vlees. Een Italiaanse wijn van de Montepulciano-druif zou ook lekker kunnen zijn.
Heb je liever een witte wijn bij je steak tartaar? Kijk dan naar de iets vollere witte wijnen, zoals een houtgerijpte Chardonnay uit de Bourgogne. Een Chablis zou ook lekker kunnen zijn, als je op zoek bent naar een frissere wijn.
Provence rosé & Spaanse rosado: Droge rosé wijnen kunnen eveneens goed gecombineerd worden met veel koude vleesgerechten, zoals charcuterie en carpaccio.