Wijn bij lamsvlees

10 producten

    Welke wijn drink je bij lamsvlees? Wij hebben een aantal lekkere wijnen uitgezocht die goed passen bij lamsvlees. Over het algemeen passen lichte tot middelzware wijnen zoals Pinot Noir en Grenache/Garnacha erg goed bij lamsvlees, vooral lam met een kruidenkorst. Maar zwaardere en kruidigere wijnen zoals Syrah zijn ook erg lekker, afhankelijk van de bereiding. Bij een stoofpotje met lamsvlees zou je bijvoorbeeld kunnen kiezen voor een Rioja (Tempranillo) of Merlot. Op zoek naar persoonlijk advies? Dan geven onze sommeliers jou snel en makkelijk advies. Neem dan contact met ons op.
    10 producten
    Onlangs bekeken

    Welke wijn drink je bij lamsvlees?

    Wat is de beste wijn bij lam? Rode wijn is eigenlijk het meest bijpassend. Wij hebben voor jou alvast onze beste keuzes bij lamsvlees op een rijtje gezet en een aantal handige tips voor je opgeschreven, zodat jij de beste wijn bij lamsvlees kan kiezen.

    Robuuste Rode Wijnen voor Gegrild of Geroosterd Lamsvlees

    Shiraz/Syrah: Deze krachtige en vaak kruidige rode wijnen zijn uitstekende keuzes voor gegrild of geroosterd lamsvlees. Hun volle body en complexe smaken van donker fruit en specerijen zijn een perfecte aanvulling op de rijke smaken van het lam. Een rijpe Shiraz of Syrah met zijn diepe aroma’s van zwart fruit en een hint van peper kan een uitstekende partner zijn voor een kruidig geroosterd lamsvlees.

    Middelzware Rode Wijnen voor Gestoofd Lamsvlees

    Merlot & Rioja (Tempranillo): Voor gestoofd lamsvlees zijn middelzware rode wijnen zoals Merlot en Rioja (gemaakt van de Tempranillo-druif) zeer geschikt. Deze wijnen bieden een balans van fruitigheid en structuur die goed past bij de zachtheid van gestoofd lam. Deze wijnen zijn overigens ook heerlijk bij gebakken lamskoteletten bijvoorbeeld.

    Lichte tot Middelzwarer Rode Wijnen voor Lamsvlees met Kruiden

    Pinot Noir & Grenache/Garnacha: Voor lamsvlees bereid met aromatische kruiden of een meer delicate bereiding, zijn lichtere, aromatische rode wijnen zoals Pinot Noir en Grenache/Garnacha uitstekend. Hun lichtere body en fruitige tonen harmoniëren mooi met de kruiden. Een elegante Pinot Noir bijvoorbeeld met een bouquet van rode bessen en een vleugje aardsheid kan een mooi contrast bieden met lamsvlees bereid met rozemarijn en tijm.

    Over het algemeen zijn veel rode wijnen dus geschikt bij lamsvlees. Per bereiding kan de beste keuze verschillen, maar kies vooral ook iets dat je zelf lekker vindt!

    Lees meer