Wijn bij lamsvlees
10 producten
10 producten
Wat is de beste wijn bij lam? Rode wijn is eigenlijk het meest bijpassend. Wij hebben voor jou alvast onze beste keuzes bij lamsvlees op een rijtje gezet en een aantal handige tips voor je opgeschreven, zodat jij de beste wijn bij lamsvlees kan kiezen.
Shiraz/Syrah: Deze krachtige en vaak kruidige rode wijnen zijn uitstekende keuzes voor gegrild of geroosterd lamsvlees. Hun volle body en complexe smaken van donker fruit en specerijen zijn een perfecte aanvulling op de rijke smaken van het lam. Een rijpe Shiraz of Syrah met zijn diepe aroma’s van zwart fruit en een hint van peper kan een uitstekende partner zijn voor een kruidig geroosterd lamsvlees.
Merlot & Rioja (Tempranillo): Voor gestoofd lamsvlees zijn middelzware rode wijnen zoals Merlot en Rioja (gemaakt van de Tempranillo-druif) zeer geschikt. Deze wijnen bieden een balans van fruitigheid en structuur die goed past bij de zachtheid van gestoofd lam. Deze wijnen zijn overigens ook heerlijk bij gebakken lamskoteletten bijvoorbeeld.
Pinot Noir & Grenache/Garnacha: Voor lamsvlees bereid met aromatische kruiden of een meer delicate bereiding, zijn lichtere, aromatische rode wijnen zoals Pinot Noir en Grenache/Garnacha uitstekend. Hun lichtere body en fruitige tonen harmoniëren mooi met de kruiden. Een elegante Pinot Noir bijvoorbeeld met een bouquet van rode bessen en een vleugje aardsheid kan een mooi contrast bieden met lamsvlees bereid met rozemarijn en tijm.
Over het algemeen zijn veel rode wijnen dus geschikt bij lamsvlees. Per bereiding kan de beste keuze verschillen, maar kies vooral ook iets dat je zelf lekker vindt!