Wijn bij desserts
17 producten
17 producten
Welke wijn schenk je bij desserts? Er zijn zo veel verschillende desserts, van kaas tot fruitig tot zeer zoet, overal passen andere wijnen bij. Wij helpen je een handje door voor jou op een rijtje te zetten welke dessertwijn bij welk dessert past.
Sauternes & Muscat: Deze licht zoete witte wijnen zijn fantastisch voor fruit gebaseerde desserts zoals fruittaarten of sorbets. Hun natuurlijke zoetheid en frisse zuurgraad complementeren de fruitige smaken.
Sauternes & Late Harvest Wijnen: Voor romige, rijke desserts zoals crème brûlée of cheesecake, zijn deze volle, zoete witte wijnen een uitstekende keuze. Hun rijkdom is perfect voor de weelderige texturen van deze desserts. Een weelderige Sauternes met zijn complexe smaakprofiel past uitstekend bij een zijdezachte crème brûlée. Een Sauternes is dus niet alleen lekker bij fruitdesserts maar doet het soms ook goed bij verfijnde romige gerechten.
Port & Sherry: Deze versterkte wijnen zijn ideaal voor desserts met chocolade of noten, zoals chocoladetruffels of pecannotentaart. Hun diepe, rijke smaken zijn gewoon onwijs lekker met de intensiteit van chocolade en de rijkheid van noten. Een rijke, zoete Port is bijvoorbeeld een klassieke keuze voor een decadente chocolademousse.
Champagne & Prosecco: Voor lichtere, luchtigere desserts zoals mousses of lichte cakes, zijn mousserende wijnen een fantastische optie. Hun bubbels en frisheid bieden een aangename tegenhanger. Een koele, bruisende Prosecco kan een heerlijke aanvulling zijn op een luchtige citroencake. Voor dit soort desserts kan je ook denken aan bijvoorbeeld een Moscato d’Asti.
Deze wijnen, bekend om hun intense zoetheid en rijkdom, zijn perfect voor zeer zoete of rijke desserts. Hun diepe, geconcentreerde smaken kunnen zelfs de zoetste desserts aan.