Wijn bij paté en foie gras
13 producten
13 producten
Bij foie gras of paté kun je over het algemeen het beste kiezen voor een zoetige wijn, zoals Sauternes of Tokaji. Dit combineert onwijs mooi met het vettige van foie gras. Wij hebben voor jou wat tips om de beste wijn bij jouw foie gras of paté te serveren.
Sauternes & Tokaji: Deze elegante zoete wijnen zijn klassieke begeleiders voor foie gras. Hun rijke zoetheid balanceert de romige en vette textuur van foie gras, waardoor een harmonieuze smaakervaring ontstaat. Een goed gerijpte Sauternes met zijn complexe tonen van abrikoos en honing is een traditionele keuze bij een foie gras.
Chardonnay & Viognier: Volle witte wijnen met een hint van eikenhout zijn een uitstekende keuze voor verschillende soorten paté, waaronder die op basis van kippenlever of varkensvlees. Hun rijkdom en diepte passen goed bij de hartige smaken van paté.
Pinot Noir & Beaujolais (Gamay): Deze rode wijnen, bekend om hun zachte tannines en subtiele fruitigheid, kunnen goed samengaan met rijkere patésoorten, vooral die met een wat stevigere textuur. Als voorbeeld: een fluweelachtige Pinot Noir met tonen van rijpe bessen kan de rijke smaken van een eendenpaté verrijken.