Wijn bij romige desserts
9 producten
9 producten
Wat is de beste wijn bij een romige dessert zoals crème brûlée, panna cotta of iets met ijs? Wij geven je een aantal tips, zodat jij de volgende keer de beste wijn bij jouw gerecht kan serveren.
Sauternes & Late Harvest Wijnen: Deze weelderige, zoete wijnen zijn klassieke begeleiders voor crème brûlée. Hun rijke zoetheid en complexe aroma's van gedroogd fruit en honing vullen de romige en vanilletonen van het dessert perfect aan. Sauternes is al heel lang een klassieke keuze bij een crème brûlée, maar bijvoorbeeld deze Late Harvest Tokaji kan ook heerlijk zijn.
Demi Sec Champagne & Prosecco of Moscato d’Asti: Lichtzoete mousserende wijnen zoals een Demi-Sec Champagne en Prosecco of een mooie Moscato d’Asti bieden een fris en levendig contrast met romige desserts. Hun bruisende textuur en lichte zuurgraad kunnen de rijkdom van het dessert mooi in balans brengen. Belangrijk is wel dat ze een licht zoetje hebben, dus kies voor een Sec (licht zoet), Demi-Sec of Doux.
Moscatel & zoete Riesling: Voor minder intense romige desserts zijn lichtere zoete wijnen zoals Moscatel of een zoete Riesling (soms ook Spätlese of Auslese genoemd) geschikt. Deze wijnen bieden subtiele zoetheid en fruitige tonen die niet overheersen. Een lichtzoete Moscatel met zijn florale aroma's en hint van citrus is heerlijk bij een licht romig dessert zoals panna cotta.