Wijn bij vlees

33 producten

    Welke wijn drink je bij vlees? Wij hebben voor jou mooie bijpassende wijnen geselecteerd. Over het algemeen is een krachtige rode wijn met redelijk wat tannines bij rundvlees erg lekker, zoals een Cabernet Sauvignon. Bij lamsvlees kun je kijken naar elegante witte wijnen zoals Pinot Noir of Gamay. Bij stoofpotjes zijn volle en zachte wijnen erg lekker, waaronder Zinfandel. Voor wild kun je kijken naar bijvoorbeeld een wijn gemaakt van Nebbiolo, zoals de Barolo. Maar Pinot Noir doet het ook altijd goed. Graag persoonlijk advies? Neem dan contact met ons op.
    33 producten
    Paolo Scavino Barolo 2018 - Luxury Grapes
    Banfi Aska Bolgheri 2020 - Luxury Grapes
    Cornarea Roero Arneis 2021 - Luxury Grapes
    Cornarea Barbera d'Alba 2019 - Luxury Grapes
    Lapis Luna Pinot Noir - Luxury Grapes
    Onlangs bekeken

    Welke wijn drink je bij vlees?

    Wat is de beste wijn bij vlees, zoals rundvlees, wild, lamsvlees en stoofpotjes. Wij geven je een aantal tips, zodat jij de volgende keer de beste wijn bij jouw gerecht kan serveren.

    Robuuste Rode Wijnen bij Rundvlees

    Bij rundvlees kan je het beste kiezen voor een volle en krachtige rode wijn. Denk dan bijvoorbeeld aan wijnen zoals Cabernet Sauvignon, Syrah, Zinfandel of een Primitivo. Deze volle rode wijnen zijn uitstekend geschikt voor gerechten met rundvlees. Hun krachtige structuur en diepe smaken van donker fruit en specerijen zijn een perfecte aanvulling op de rijke, hartige smaken van rundvlees. Bij steak tartaar of carpaccio kun je het beste voor een lichte rode wijn kiezen omdat de smaken van rauw vlees snel overheerst worden door wijnen die te veel tannines hebben. Kies dan bijvoorbeeld voor een Pinot Noir.

    Elegante Rode Wijnen bij Wild

    Voor wildgerechten zoals hert en fazant zijn elegante rode wijnen zoals Pinot Noir en Gamay erg lekker. Hun subtiele tannines en complexe aroma's vullen de unieke, vaak aardse tonen van wild perfect aan. Bij wildgerechten met bijvoorbeeld truffel kan een wijn gemaakt van Nebbiolo ook erg lekker zijn. Wijnen als Barolo of Barbaresco zijn van deze druif gemaakt.

    Middelzware Rode Wijn bij Lamsvlees

    Medium-bodied wijnen zoals Syrah of Montepulciano d’Abruzzo zijn heerlijk bij lamsvlees. Je kan eventueel ook kiezen voor een witte wijn, maar kies dan voor een witte wijn met een volle smaak, zoals een volle witte wijn met houtrijping.

    Volle en Zachte Rode Wijnen bij Stoofpotjes

    Voor stoofpotjes, ongeacht of ze gemaakt zijn van rund, lam of wild, zijn volle en zachte rode wijnen zoals een Primitivo of Zinfandel een uitstekende keuze. Hun warme, fruitige tonen en zachte tannines passen goed bij de diepe, langzaam gegaarde smaken van stoofpotjes. Een Merlot bijvoorbeeld is ook lekker.

    Lees meer