Wijn bij vlees
33 producten
33 producten
Wat is de beste wijn bij vlees, zoals rundvlees, wild, lamsvlees en stoofpotjes. Wij geven je een aantal tips, zodat jij de volgende keer de beste wijn bij jouw gerecht kan serveren.
Bij rundvlees kan je het beste kiezen voor een volle en krachtige rode wijn. Denk dan bijvoorbeeld aan wijnen zoals Cabernet Sauvignon, Syrah, Zinfandel of een Primitivo. Deze volle rode wijnen zijn uitstekend geschikt voor gerechten met rundvlees. Hun krachtige structuur en diepe smaken van donker fruit en specerijen zijn een perfecte aanvulling op de rijke, hartige smaken van rundvlees. Bij steak tartaar of carpaccio kun je het beste voor een lichte rode wijn kiezen omdat de smaken van rauw vlees snel overheerst worden door wijnen die te veel tannines hebben. Kies dan bijvoorbeeld voor een Pinot Noir.
Voor wildgerechten zoals hert en fazant zijn elegante rode wijnen zoals Pinot Noir en Gamay erg lekker. Hun subtiele tannines en complexe aroma's vullen de unieke, vaak aardse tonen van wild perfect aan. Bij wildgerechten met bijvoorbeeld truffel kan een wijn gemaakt van Nebbiolo ook erg lekker zijn. Wijnen als Barolo of Barbaresco zijn van deze druif gemaakt.
Medium-bodied wijnen zoals Syrah of Montepulciano d’Abruzzo zijn heerlijk bij lamsvlees. Je kan eventueel ook kiezen voor een witte wijn, maar kies dan voor een witte wijn met een volle smaak, zoals een volle witte wijn met houtrijping.
Voor stoofpotjes, ongeacht of ze gemaakt zijn van rund, lam of wild, zijn volle en zachte rode wijnen zoals een Primitivo of Zinfandel een uitstekende keuze. Hun warme, fruitige tonen en zachte tannines passen goed bij de diepe, langzaam gegaarde smaken van stoofpotjes. Een Merlot bijvoorbeeld is ook lekker.