Wijn bij zalm en andere vette vis
11 producten
11 producten
Wat is nou de beste wijn bij zalm of de beste wijn bij vette vis in het algemeen? Vaak denk je dan gelijk aan Chardonnay en zalm, maar je kan zeker ook breder kijken. Wij hebben een paar tips voor je op een rijtje gezet, zodat jij de beste wijn kan kiezen bij zalm of vette vis zoals makreel.
Chardonnay en zalm is misschien wel een van de meest klassieke wijn-spijs combinaties. Deze volle witte wijnen zijn ideaal voor vette vissoorten zoals zalm en makreel. En dan helemaal de houtgerijpte varianten. Hun rijke, boterachtige tonen en vaak aanwezige hout invloeden complementeren de volle smaken en texturen van de vis. Een goede houtgerijpte Chardonnay met aroma's van tropisch fruit en vanille past perfect bij een op de huid gebakken zalm. Viognier kan ook een goede optie zijn. Dit is eveneens een volle wijn met volle body maar heeft meer aromatische smaken dan Chardonnay. Viognier kan daarom ook enorm lekker zijn bij gekruide zalm gerechten.
Pinot Noir, Grenache & Gamay: Deze lichtere rode wijnen met relatief weinig tannine kunnen verrassend goed passen bij vettere vissoorten zoals zalm. De subtiele tannines en frisse fruittonen bieden een aangenaam contrast met de rijkheid van de vis. Een elegante Pinot Noir met hints van rode bessen en een lichte kruidigheid is een uitstekende keuze voor gegrilde zalm.
Riesling & Gewürztraminer: Voor vette visgerechten met kruidige of Aziatische invloeden is een Riesling of Gewürztraminer erg lekker. Deze wijnen hebben veel aroma’s van tropisch fruit en bloemen en soms licht zoetige ondertonen, wat heel lekker is bij kruidig en pittig eten.