Wijn bij zalm en andere vette vis

11 producten

    Welke wijn drink je bij zalm of andere vette vissoorten? We got you covered! Wij hebben alvast een mooie selectie bijpassende wijnen gemaakt. Over het algemeen geldt dat volle witte wijnen zoals houtgerijpte Chardonnay ideaal is bij zalm. Hun rijke, boterachtige tonen passen goed bij de vette textuur van de vis. Lichte rode wijnen zoals Pinot Noir en Gamay zouden ook lekker kunnen zijn en bieden een fris contrast bij vette vissoorten. Voor vette vis met kruidige of Aziatische invloeden zijn aromatische witte wijnen zoals Riesling en Gewürztraminer geweldig, met hun lichtzoetige ondertonen en florale en aromatische profielen. Mocht je iets specifieks zoeken, dan kun je altijd contact opnemen met onze sommeliers.
    11 producten
    Onlangs bekeken

    Welke wijn drink je bij zalm en andere vette vissoorten?

    Wat is nou de beste wijn bij zalm of de beste wijn bij vette vis in het algemeen? Vaak denk je dan gelijk aan Chardonnay en zalm, maar je kan zeker ook breder kijken. Wij hebben een paar tips voor je op een rijtje gezet, zodat jij de beste wijn kan kiezen bij zalm of vette vis zoals makreel.

    Chardonnay bij Zalm

    Chardonnay en zalm is misschien wel een van de meest klassieke wijn-spijs combinaties. Deze volle witte wijnen zijn ideaal voor vette vissoorten zoals zalm en makreel. En dan helemaal de houtgerijpte varianten. Hun rijke, boterachtige tonen en vaak aanwezige hout invloeden complementeren de volle smaken en texturen van de vis. Een goede houtgerijpte Chardonnay met aroma's van tropisch fruit en vanille past perfect bij een op de huid gebakken zalm. Viognier kan ook een goede optie zijn. Dit is eveneens een volle wijn met volle body maar heeft meer aromatische smaken dan Chardonnay. Viognier kan daarom ook enorm lekker zijn bij gekruide zalm gerechten.

    Lichtere Rode Wijnen bij Vette Vis

    Pinot Noir, Grenache & Gamay: Deze lichtere rode wijnen met relatief weinig tannine kunnen verrassend goed passen bij vettere vissoorten zoals zalm. De subtiele tannines en frisse fruittonen bieden een aangenaam contrast met de rijkheid van de vis. Een elegante Pinot Noir met hints van rode bessen en een lichte kruidigheid is een uitstekende keuze voor gegrilde zalm.

    Aromatische Witte Wijnen bij Gekruide Vette Vis

    Riesling & Gewürztraminer: Voor vette visgerechten met kruidige of Aziatische invloeden is een Riesling of Gewürztraminer erg lekker. Deze wijnen hebben veel aroma’s van tropisch fruit en bloemen en soms licht zoetige ondertonen, wat heel lekker is bij kruidig en pittig eten.

    Lees meer