Wijn bij kalfsvlees
21 producten
21 producten
Wat is de beste wijn bij kalfsvlees? Wij hebben voor jou een aantal tips zodat jij de beste wijn bij jouw gerecht kan kiezen.
Pinot Noir & Beaujolais (Gamay): Deze lichte rode wijnen zijn ideaal voor gegrild of geroosterd kalfsvlees. Hun subtiele tannines en fruitige tonen complementeren het vlees zonder de delicate smaken te overweldigen.
Chardonnay & Viognier: Voor kalfsvlees in romige sauzen of bereidingen met rijke jus zijn volle houtgerijpte witte wijnen zoals Chardonnay of Viognier geschikt. Deze wijnen bieden voldoende body en complexiteit om de romigheid van de saus te evenaren. Ook lekker bij kalfsragout!
Merlot & Sangiovese: Voor stoofschotels en langzaam gegaarde kalfsvleesgerechten zijn medium rode wijnen zoals Merlot en Sangiovese een uitstekende keuze. Hun evenwichtige structuur en rijpe fruittonen passen goed bij de rijke smaken van het stoofvlees.
Rosé wijnen zijn vaak lekker fris met voldoende fruitigheid. Ze zijn vooral lekker bij lichtere kalfsvleesgerechten, zoals kalfscarpaccio of een zomerse salade met kalfsvlees.