Celler Bartolomé

3 producten

    Celler Bartolomé, een prachtig familiebedrijf in het hart van het Spaanse Priorat, belichaamt de rijke traditie en toewijding aan wijnbouw. Generatie op generatie heeft de familie Bartolomé i Vernet druiven geteeld en op traditionele wijze wijnen gemaakt van de lokale Garnacha en Samsó (Carignan) druiven. Hun wijngaarden, waaronder de 110 jaar oude Mas de Caldera, bevinden zich in Bellmunt del Priorat, te midden van het indrukwekkende en ruige landschap van de Priorat-regio. De familie heeft zelfs de verstrekkende gevolgen van de phylloxera-plaag overwonnen door als een van de eersten 'Amerikaanse onderstammen' te herplanten, mogelijk gemaakt door de welvaart die voortkwam uit loodmijnen in de stad. De wijngaarden van Celler Bartolomé getuigen van hun vastberadenheid om het unieke erfgoed van dit bijzondere land te behouden. Deze inspanningen resulteren in prachtige, hoogwaardige wijnen die de ziel van Priorat weerspiegelen.
    3 producten
    Onlangs bekeken

    Celler Bartolomé: een prachtig familiebedrijf in het midden van Priorat

    Celler Bartolomé is een kleine Spaanse wijnmakers familie in de Priorat. De familie Bartolomé i Vernet is een levend voorbeeld van toewijding aan het land en de druiventeelt. Generatie op generatie heeft de familie druiven geoogst en deze gebruikt om op traditionele wijze wijnen te maken van de lokale Garnacha en Samsó (Carignan) druivensoorten.

    De wijngaarden van de familie Bartolomé en Vernet bevinden zich in Bellmunt del Priorat, een stad in het zuidwesten van Priorat, in de richting van de rivier de Ebro. De familie heeft drie wijngaarden: Mas de Caldera, El Grinyó en Els Molins. Deze maken deel uit van het buitengewone, abrupte en scherp glooiende landschap die Priorat kenmerken, waarbij elk terras een oase van rust en stilte is : kronkelend tussen de leisteenplaten komen eeuwenoude wijnranken tevoorschijn, geduldig wakend over de instructies van Moeder Natuur.

    Het overwinnen van de verwoestingen door de phylloxera aan het einde van de negentiende eeuw hield verband met de exploitatie van loodmijnen in Bellmunt, waarvan de vroegste gegevens teruggaan tot de Romeinse tijd. In feite waren de wijngaarden van de stad en de familie Bartolomé i Vernet de eersten in de Priorat-regio die al aan het eind van de negentiende eeuw en in het begin van de twintigste eeuw werden herplant met zogenaamde ‘Amerikaanse onderstammen’ – immuun voor phylloxera. Dit kwam onder andere doordat de mijnbouwactiviteiten veel geld opbrachten en de gemeente hier, economisch gezien, toe in staat was.

    De familie Bartolomé bezit een van de oudste Priorat wijngaarden, met een leeftijd van 110 jaar. Deze wijngaard, Mas de Caldera, was een van de eerste in de stad die opnieuw werd aangeplant na de phylloxera-ramp aan het einde van de negentiende eeuw. Deze oude wijnstokken hebben een lage opbrengst (gemiddeld 300 gram per wijnstok). Dit getuigt van de inspanningen van de familie Bartolomé i Vernet om de essentie en het unieke erfgoed van dit bevoorrechte land te beschermen. En dit zie je natuurlijk terug in de prachtige, kwalitatief hoogwaardige wijnen die de familie voortbrengt.

    Lees meer