Ripasso is een Italiaanse wijnmaaktechniek die vooral gebruikt wordt voor Valpolicella wijn. Met deze techniek worden de droesemresten van de gisting van de Recioto en Amarone toegevoegd aan een 'gewone' Valpolicella wijn voor een periode van langdurige maceratie.
Hierdoor wordt de wijn dieper van smaak en complexer, vergelijkbaar met die van de Amarone. De resulterende wijn is ronder, met een hoger alcoholpercentage en een lagere zuurgraad dan de gewone Valpolicella. Er ontstaat dus een wijn die tussen een gewone Valpolicella en de Amarone in ligt. Ripasso is een DOC geworden in 2010.
Op werkdagen besteld, binnen 48 uur geleverd. Wij verzenden met DPD voor de snelste & meest betrouwbare service. Alles wordt verzekerd & zorgvuldig verpakt.
Koop nu, betaal later
Krijg meer tijd om te betalen met Klarna. Splits je aankoop in 3 rentevrije betalingen of betaal in 30 dagen.
Proefgarantie & gratis retourneren
Niet lekker? - Geen probleem! Wij garanderen 45 dagen proefgarantie bij bestellingen van minimaal 6 flessen én 14 dagen bedenktijd op alles.